Wykonanie
Nie lubię marnować jedzenia... a że zostało mi trochę
kurczaka ze
szpinakiem z ostatniego obiadu (kliknij przycisk poniżej) , to postanowiłam wykorzystać go na farsz do tarty 🙂Przepis na farsz

Składniki:Farsz do tarty z tego przepisu (klikni tutaj)135 g
mąki25 g
płatków owsianych80 g
masła3 łyżki kwaśnej
śmietanykawałek
żółtego seraPoziom trudności 3/5




Przygotowanie:Z zimnego
masła,
płatków owsianych,
śmietany i
mąki zagnieść ciasto. Ciasto musi odchodzić od ręki, nie kleić się. Jeśli będzie klejące to dosypać odrobinę
mąki.Foremkę do tarty wysmarować
masłem i opruszyć
mąką. Bardzo polecam foremki z wyjmowanym dnem.Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto wyłożyć do foremki, nakłuć widelcem.Farsz wyłożyć na spód. Piec ok. godziny, aż brzegi ładnie się zarumienią. 10 minut przed końcem pieczenia posypać
startym serem.Smacznego!
