ßßß Cookit - przepis na ,,Czekoladki z daktylami migdałami i marcepanem’’

,,Czekoladki z daktylami migdałami i marcepanem’’

nazwa

Wykonanie

Przepyszne czekoladki, które oczarują smakiem, a wbrew pozorom są bajecznie proste do zrobienia. Owinięte marcepanem i polane czekoladą smakują po prostu wyśmienicie.
Składniki:
30 suszonych daktyli
30 całych migdałów
ok. 150 g masy marcepanowej
ok. 200 g białej czekolady
barwnik różowy
dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier
Sposób przygotowania:
Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy i owijamy nim owoce. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy barwnik. Owoce obtaczamy w czekoladzie a następnie w przygotowanych posypkach. Pozostawiamy aż czekolada zastygnie.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/czekoladki-z-daktylami-migdalami-i-marcepanem