Piszinger z masďż˝ kakaowďż˝ na mleku w proszku

nazwa

Wykonanie

Najprostsza słodycz na podwieczorek lub do porannej kawy :-)
Składniki:
1 op. wafli
1 szkl cukru
1/2 szkl wody
250 g margaryny
2 czubate łyżki kakao
1 1/2 szkl mleka w proszku
Wykonanie:
Cukier, wodę, kakao i margarynę zagotować w rondlu.
Po wystudzeniu dodać mleko w proszku i zmiksować na gładką masę.
Tak przygotowaną masą przełożyć wafle i włożyć na parę godzin do lodówki, dobrze go czymś obciążając.
Smacznego :-)
Kategoria:
Ciasta i desery
Autor(ka): agattekh Czas publikacji: poniedziałek, 20 lutego 2017 18:00
Opcje
Poleć znajomemu wpis „Piszinger z masą kakaową na mleku w proszku”
Polecane wpisy
Piszinger z krówek II
Kolejna propozycja na to, jak wykorzystać "stare" krówki , które stwardniały i ciężko jest je pogryźć :-) Nie oznacza to, że ze świeżych krówek nie można takiej
Piszinger z krówek
Święta, święta i po świętach :-) witam wszystkich w Nowym Roku , z jeszcze większym zapałem do kucharzenia :-) A o to moja propozycja, jak zagospodarować twarde
Piszinger z krówką i marmoladą
Składniki: 1 opakowanie wafli 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 szkl. marmolady owocowej Wykonanie: Puszkę z mlekiem włożyć do garnka z wodą i gotowa
Propozycje świątecznych ciasteczek
U mnie w domu co roku na wigilijnym stole ląduje ok 20 rodzajów drobnych tzw. cieszyńskich ciasteczek. Oto przepisy na kilka z nich. Może się Wam przydadzą na ś
Andrut kakaowy
Prawdziwy smak dzieciństwa. Nie mogę sobie przypomnieć tylko czy mój ulubiony andrut to ten z masą kakaową czy ten z białą ;-) Tak czy siak obydwa są przepyszne
Źródło:http://agattek.blox.pl/2017/02/Piszinger-z-masa-kakaowa-na-mleku-w-proszku.html