Wykonanie
Wiem, że generalnie idzie jesień i
pora wejść w bardziej rozgrzewające klimaty, ale u mnie temat koktajli jest nadal aktualny. Świetnie zastępują mały posiłek, są orzeźwiające, można je szybciutko przygotować rano i zabrać do pracy. I przede wszystkim dostarczają energii.Dziś zapraszam Was na wersję tropikalną, ze świeżym, soczystym i słodkim
ananasem i
mandarynkami. Podstawą oczywiście
banan, jako zwieńczenie całości najlepiej sprawdzi się
mleko kokosowe, ale można wykorzystać też każde inne (albo
wodę kokosową).
Składniki:1
banan2
mandarynki¾ szklanki pokrojonego w kostkę świeżego
ananasa½ szklanki
mleka – najlepiej
kokosowegoDo wysokiego pojemnika do blendowania wrzucamy podzielone na cząstki
mandarynki, pokrojonego w plastry
banana i
ananasa. Zalewamy
mlekiem i blendujemy. Jeśli jest za gęste, dolewamy odrobinę
mleka. Jeśli nie lubicie pływających włókienek z
mandarynki można przetrzeć koktajl przez sitko, będzie bardziej gładki i kremowy.Smacznego!