ßßß
Cookit - przepis na Budyń jaglano – truskawkowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Budyń jaglano – truskawkowy
Składniki
Cukier brązowy
Kasza jaglana
Mleko
Truskawka
Wykonanie
Składniki:500 g
mleka
(roślinnego lub krowiego)110 g
kaszy jaglanej
600 g
truskawek
40 g
brązowego cukru
Wykonanie :
Kaszę jaglaną
należy dokładnie przepłukać pod ciepłą
wodą
. Odsączoną
kaszę
przekładamy do naczynia, zalewamy
mlekiem
.
Kaszę
gotujemy ok 20 min.Dodajemy
truskawki
,
cukier
i miksujemy na gładką masę blenderemUwaga: W zależności od gęstości
kaszy
możemy dodać mniej lub więcej
truskawek
.
Źródło:
http://www.kaszomania.pl/budyn-jaglano-truskawkowy
Przepisy powiązane
Od kuchni.. Koktajl truskawkowy
Od kuchni.. Koktajl truskawkowy
Od kuchni.. Koktajl truskawkowy
Od kuchni.. Koktajl truskawkowy
Od kuchni.. Koktajl truskawkowy
Składniki powiązane (0)