Wykonanie
            BelliniBellini to znany włoski koktajl 
alkoholowy, który został wymyślony przez Giuseppe Cipriani w 1948 roku w Wenecji. 
Drink ten podawano w Harry's Bar, którego Cipriani był właścicielem. Wśród sławnych klientów baru wymienić można Ernesta Hemingwaya, Charliego Chaplina, Alfreda Hitchcocka czy Arystotelesa Onassisa. 
Napój otrzymał swa nazwę na cześć Giuseppe Belliniego, włoskiego malarza renesansowego, pochodzącego z Wenecji. Początkowo 
drink podawany był z odrobina 
soku malinowego lub 
wiśniowego, co nadawało mu lekko różową barwę, obecnie jednak ten dodatek porzucono. Spróbujcie koniecznie, ponieważ połączenie smaków jest naprawdę udane, a 
drink ma lekki, letni charakter.

100 ml zimnego 
nektaru brzoskwiniowego200 ml zimnego ProseccoDo kieliszka wlewamy 
nektar brzoskwiniowy, uzupełniamy Prosecco.Zazwyczaj Bellini podaje się bez 
lodu, jeśli jednak chcecie, można dodać go w niewielkiej ilości (ja użyłam zaledwie 1 kostki), by nie rozwodnił zbytnio 
drinka.Kategoria:
NapojeAutor(ka): rain1drop Czas publikacji: piątek, 09 września 2016 12:13OpcjePoleć znajomemu wpis „Bellini”Polecane wpisy
Kurczak po toskańsku / 
Kurczak po florentyńskuUwielbiam kolory na talerzu. W tym daniu mamy połączoną zieleń 
szpinaku z czerwienią 
suszonych pomidorów i 
białym kremowym sosem. Słusznie kojarzy się to z koloPasta con gorgonzola, czyli 
makaron w sosie 
serowymTo jeden z najprostszych a jednocześnie najsmaczniejszych 
makaronowych przepisów, w którym delikatny w smaku 
makaron łączymy z wyrazistym sosem 
serowym oraz szp
Kurczak piccata" Piccata " to metoda przygotowywania potraw, w której 
mięso jest krojone, panierowane, podduszane i podawane z sosem. Wywodzi się ona z Włoch, gdzie do przygotpasja _1_^^rysuje. uwielbiam to chodź zwykle mi nie wychodzi ładnie lub w ogóle jest brzydko.dzisiaj pokaże wam 4 zakładki do zrobienie DIY dla opornych 1. 'la Galaxy wytnPlacek po cygańsku z 
kurkami w 
śmietanie z 
szałwiąCzas na grzybobranie można uważać tego '16 roku już dawno za otwarty. Dzisiaj dlatego 
kurki w 
śmietanie. Te złote kolorem i pyszne w smaku 
grzyby leśne przez koTrackback