ßßß
Składniki na budyń:1 szklanka puree z dyni1,5 szklanki mleka2 łyżeczki miodukopiasta łyżka mąki ziemniaczanejszczypta gałki muszkatołowej, lub cynamonuPrzygotowanie budyniu:Do rondelka wlewamy szklankę mleka i dodajemy puree z dyni, mieszamy i gotujemy.W pozostałym mleku ( pół szklanki ) mieszamy mąkę ziemniaczaną, gałkę i miód.Teraz postępujemy jak przy gotowaniu tradycyjnego budyniu.Na wrzącą mieszankę mleka z dynią, wlewamy powoli zawartość szklanki, ciągle mieszając do zgęstnienia.Gotowy budyń przekładamy do naczynek, podajemy na ciepło, lub chłodzimy w lodówce. Smacznego.Podobne przepisy
Puree z pieczonej dyni
Placuszki z dyni
Ciasto bez pieczenia
Przepis na bajgle
Owsianka na wodzie
Owsianka przepis
Przepis na pączki – mini
Raffaello – przepisKategorie: