Wykonanie
Jest leciutki niczym chmurka i tak bajecznie kolorowy…! To tęczowy torcik idealny na wyjątkowe okazje! Lekka, kolorowa pyszna pianka zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych 😉
Składniki:Spód:376 g
herbatników i holenderskich z
mleczną czekoladą Łakotki -2 opakowania200 g miękkiego
masłaPtasie mleczko:5
galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy,
pomarańczowy i biały2 puszki
mleka skondensowanego słodzonegoDodatkowo:kolorowe posypkiWykonanie:
Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym
masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.Ptasie mleczko:Rozpuszczamy 3
galaretki (fioletową niebieską i różową) każdą w szklance
wody. Gdy
galaretki ostygną w ten sam sposób przygotowujemy 2 kolejne
galaretki (
pomarańczową i białą)
Mleko z puszki dzielimy na 5 równe porcje. Pierwszą porcję mleczka skondensowanego miksujemy aż
zrobi się puszyste, dodajemy płynną tężejącą fioletową
galaretkę. Delikatnie wylewamy na
herbatniki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Tak samo postępujemy z następnymi
galaretkami pamiętając o zachowaniu kolejności. Na koniec dekorujemy kolorowymi posypkami 😉