ßßß


Składniki:Spód:376 g herbatników i holenderskich z mleczną czekoladą Łakotki -2 opakowania200 g miękkiego masłaPtasie mleczko:5 galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i biały2 puszki mleka skondensowanego słodzonegoDodatkowo:kolorowe posypkiWykonanie:Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.Ptasie mleczko:Rozpuszczamy 3 galaretki (fioletową niebieską i różową) każdą w szklance wody. Gdy galaretki ostygną w ten sam sposób przygotowujemy 2 kolejne galaretki (pomarańczową i białą) Mleko z puszki dzielimy na 5 równe porcje. Pierwszą porcję mleczka skondensowanego miksujemy aż zrobi się puszyste, dodajemy płynną tężejącą fioletową galaretkę. Delikatnie wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Tak samo postępujemy z następnymi galaretkami pamiętając o zachowaniu kolejności. Na koniec dekorujemy kolorowymi posypkami 😉