Wykonanie
Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce. Zawinięte w
ser żółty jajka i
szynka tworzą smaczną kompozycję. Polecam!
Składniki:0,5 kg
żółtego sera15 dkg
serka śmietankowego Delikate3
jajka ugotowane na twardo6 plasterków
szynkisól,
pieprzWykonanie:
Ser w foliowej torebce wkładamy do gorącej
wody i obracamy torebką tak, aby równomiernie zmiękł. Do
serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone
jajka. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Miękki
żółty ser wyjmujemy z
wody, rozwałkowujemy jak ciasto, układamy
szynkę i smarujemy masą
serową, zwijamy jak roladę, owijamy folią i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy w plastry. Smacznego!