Wykonanie
Nie wiem jak u Was, ale u mnie poranki są bardzo napięte. Ćwiczę, ogarniam dziecięcy poranek (no dobrze na pół z M.- ale zawsze), przygotowuję śniadanie dla całej trójki i czasem przygotowuję coś na obiad. Kiedy rano liczy się każda minuta, owsianka słoikowa zdaje się
mieć więcej sensu. Rano wystarczy ją po prostu wrzucić do torby i tyle. Jestem od nich zdecydowanie uzależniona. Tym razem wersja z
kiwi i gotowanymi
porzeczkami, ponieważ dokopałam się do resztek zeszłorocznych. Kolejny raz bardzo udane połączenie.

Składniki:słoik
płatki owsianełyżeczka nasion chia
kiwi- obrane i pokrojone w plastry lub w kostkę
jogurt grecki3/4 szklanki
porzeczeksyrop klonowysyrop z agawyWykonanie:Do garnka wrzuć
porzeczki i gotuj ok 10 minut aż się rozpadną. Odstaw do wystudzenia. Wsyp (w zależności oczywiście od słoikka) ok 3-4 łyżek
płatków na dno słoika. Dodaj nasiona chia i wymieszaj. Wrzuć
kiwi,
jogurt i na koniec
porzeczki. Zakręć słoik i wstaw go do lodówki. Rano wrzuć do
torebki:)Smacznego!