Wykonanie
Warsztaty "Jadalne prezenty" przyniosły wiele inspiracji...
Krakersy to jedna z nich. Po spróbowaniu takich domowych... powiedziałam, że nigdy więcej kupnych :) Polecam Wam wypróbowanie przepisu Anny
Marii z Kucharni
![](/Data/Images/www.pilkawkuchni.pl\2013_slash_12_slash_krakersy-z-sola-morska-i-rozmarynem/l/-1145379385.jpg)
Składniki:1 3/4 szkl.
mąki1 łyżka siekanego
rozmarynu1 łyżeczka
proszku do pieczenia3/4 łyżeczki
soli125 ml
wody80 ml
oliwy z oliwekgruboziarnista
sól morska do posypaniaSposób przygotowania:
![](/Data/Images/www.pilkawkuchni.pl\2013_slash_12_slash_krakersy-z-sola-morska-i-rozmarynem/l/-1897829624.jpg)
Wszystkie składniki zagnieć na gładkie i elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto przełóż do suchej miski , nakryj folią spożywczą i odstaw na 10-15 minut.Wyłóż ciasto na stolnicę, rozwałkuj cienko i wykrawaj
krakersiki. Następnie przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blchę i posyp
solą. Piecz około 10-15 minut, do zrumienienia.