Wykonanie
Lamingtons jako tradycyjny deser australijski znany jest u nas jako kostka kokosowa. Są to małe biskzopciki zatapiane w
polewie czekoladowej i obtaczane w kokosie. U mnie, jak zwykle, eksperymentalnie, bo
kokosów zabrakło :) Polecam Wam więc w wersji z
płatkami migdałowymi i zapewniam, że jest równie smaczna :)

Składniki:dowolna wersja
biszkoptu - biały,
kakaowy, piernikowy...5 szklanek
cukru pudru3/4 szkl.
kakao3/4 szkl.
mleka20 g
masła200 g wiórek
kokosowych (lub
płątków migdałowych)

Wsyztskie składniki na polewę (
cukier puder,
masło,
kakao,
mleko) włóż do rondelka i podgrzej nad garnuszkiem z gotującą się
wodą. Polewa powinna być gęsta i kremowa.Ciasto pokrój na małe kwadraciki i zanurzaj za pomocą widelca lub wykałaczki w polewie, następnie obtaczaj w wiórkach lub pokruszonych płatkach.Pozostaw do zastygnięcia.