Wykonanie
Szybkie? Efektowne? Smaczne? A to wszystko zamknięte w przekąsce? Polecam
gruszki w
boczku z
serkiem i
tymiankiem. Smaki, które idealnie się uzupełniają.
Gruszki zawinięte w
boczek zachęcająco wyglądają i zachwycą niejednego sceptyka :)

Składniki:1
gruszka4 długie plastry
boczku4 łyżeczki
serka typu Almetteświeży lub suszony
tymianeksok z 1/2
cytryny
Sposób przygotowania:
Gruszki umyj i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne i każdą z ćwiartek posmaruj za pomocą pędzelka
sokiem z cytryny. Na każdej ćwiartce połóż łyżeczkę
serka, posyp
tymiankiem, a całość zawiń w plaster
boczku. Zepnij wykałaczką. Piecz ok. 20 minut w 180 st.