Wykonanie
Są potrawy, które można przygotować w wolnej chwili, a które idealnie sprawdzą się dla niezapowiedzianych gości czy w przypadku nieprzewidzianego apetytu na "coś". Taką potrawą są
śledzie - już doprawione, zamarynowane, mogące czekać kilka dni, tydzień... w lodówce... Pomidorowa propozycja jest bardzo szybka, bardzo łatwa i ... bardzo smaczna :)
Składniki:6
filetów śledziowych w occie2
cebule1/2 szkl.
oleju3 czubate łyżki
koncentratu pomidorowego5 ziarenek
ziela angielskiego2
listki laurowe1 łyżka
vegetySposób przygotowania:
Cebulkę drobno posiekaj i zeszklij do miękkości na
oleju. Dodaj ziele,
liście laurowe i
vegetę oraz koncentrat. Uduś wszystko przez kilka minut. Pozostaw do wystygnięcia. Wymieszaj z pokrojonymi w paski
śledziami. Odstaw na co najmniej 1-2 dni do lodówki.