Wykonanie
Skąd czerpiecie przepisy? Ja chwytam każdą okazję, by wrócić do domu ze świetnym pomysłem, co ugotuję lub upiekę następnym razem. Nawet z wizyty u dentysty ;) Jak to robię? Siedząc w poczekalni przeglądam gazety i... robię telefonem komórkowym zdjęcie przepisu... Oczywiście nie pamiętam
potem, co to za gazeta, ale przepisy zostają ze mną czasem na bardzo długo. Takim też jest ten -
ciasteczka polecane dla dzieci powyżej 12 miesiąca życia, na kleiku
ryżowym :)
Składniki:1 torebka kleiku
ryżowego20 dag
masła3
jajka1 szkl.
cukru4 łyżeczki
wiórków kokosowych1 łyżeczka
proszku do pieczeniakonfiturasólSposób przygotowania:Kleik
ryżowy wymieszaj z
proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Posiekaj z
masłem, a następnie dodaj
jajka,
cukier i szczyptę
soli. Zagnieć ciasto i odrywając kawałki ciasta formuj kulki. Układaj je na blaszce wyłożonej pergaminem. W każdej kulce zrób dołek. Wstaw
ciasteczka do piekarnika nagrzanego do 200 st. i upiecz na jasnozłoto. Do każdego wgłębienia możesz włożyć drobinę
konfitur.