Wykonanie
Świetny przepis na urozmaicenie zwykłej jajecznicy - garść
jarmużu bogatego w witaminy (A,C,E,K), antyoksydanty i składniki mineralne takie jak żelazo, magnez i wapń. Pysznie i zdrowo :)
SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 185 kcal)garść
jarmużu2-3
jajka1 łyżeczka
masłasólpieprzPRZYGOTOWANIE
Jarmuż myjemy, usuwamy grube końce i siekamy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na roztopionym
maśle i wbijamy
jajka. Gdy
białko lekko się zetnie mieszamy, doprawiamy
solą i
pieprzem i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji :) Smacznego!
Porcja jajecznicy z 2 jaj - 185 kcal
białko -13,2 gtłuszcz - 13 , 9 gwęglowodany - 1 , 2 gbłonnik - 1 , 1 gZapraszam na fanpage na FB oraz Instagram