Wykonanie
Sezon na
truskawki w pełni, w
skrócie podam Wam, co z nich można zrobić, co wyczarować, żeby ten sezon trwał dłużej. Bo większość z Nas uwielbia
truskawki, a niestety szybko się kończą.1.
Syrop truskawkowy - hit zeszłego roku, skończył się po paru dniach. W tym roku eksperymentuję, dodając różne
przyprawy, dodatki.

2. Mus
truskawkowy - dodatek do deserów,
lodów, gofrów, naleśników.

3.
Dżem truskawkowy - z pewnością lepszy niż sklepowy, bo własnej pracy.

4.
Dżem truskawkowo-
rabarbarowy z
kardamonem - intensywnie
owocowy, delikatnie wyczuwalny smak
kardamonu. Do przygotowania w wypiekaczu do
chleba.

5.
Syrop truskawkowy z
anyżem - odkrycie tego roku, idealnie orzeźwiający smak.

6.
Truskawki do ciasta na zimę - szybka porcja
owoców, gdy trzeba w zimie szybko upiec pyszne ciasto.

Mam, nadzieję, że przepisy się spodobają i skorzystacie z nich. Polecam,
truskawki są pyszne.