Wykonanie
Masło orzechoweW ostatnim czasie, trafiłam na fajny przepis na mało
orzechowe z orzeszków w miodzie.Łatwo i szybko się je robi , potrzebny tylko jest melakser lub dobry blender - by się nie spalił :). Już nie
mogę się doczekać, aż jutro wypróbuje je w nowym przepisie, ale to niespodzianka :D. Możecie je zrobić w dowolnej dla was ilości, ale ostrzegam nie da się jeść dużej ilości łyżeczką :D. Bo jak wiadomo
masło jest bardzo gęste i tłuste, ale pyszne. Możecie je zastosować w wielu przepisach na
ciasteczka, ciasta, masy, itp.
Składniki :50 dag
orzeszków ziemnych w miodzieOpis wykonania :Orzeszki wsypujemy do melaksera, miksujemy około 5 minut na gładką pastę. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.Prawda, że proste i szybkie :).
źródło: Averie Cooks
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy