Wykonanie
Masło orzechowe to coś co pewnie większości z nas kojarzy się ze Stanami Zjednoczonymi. I bardzo dobrze, bo wynalazł je w XIX wieku amerykański lekarz. Oczywiście
masło orzechowe można kupić, ale czy nie fajniej jest zrobić je samemu, bez dodatku konserwantów, tak słodkie/słone jak najbardziej lubimy?
Masło orzechowePrint RecipeDanie DodatkiKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania1 słoik 0 , 4 l 10 minutPorcje Czas przygotowania1 słoik 0 , 4 l 10 minut
Masło orzechowePrint RecipeDanie DodatkiKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania1 słoik 0 , 4 l 10 minutPorcje Czas przygotowania1 słoik 0 , 4 l 10 minutSkładniki500 g
orzeszków ziemnych najlepiej prażone, niesolone1 łyżeczka
cukru pudru1 łyżeczka
soli1 łyżka
oleju rzepakowego opcjonalniePorcje: słoik 0 , 4 lSposób przygotowaniaWszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pojemnika/słoiczka.Recipe NotesDomowe
masło orzechowe to idealny dodatek do kanapek (np. bułeczek
dyniowych) ale i do ciast (np. do muffinów,
chałki,
ciasta drożdżowego). Można również wyjadać łyżkami prosto ze słoika.Share this Recipe