ßßß
Na 247 stronach omówiono krok po kroku szereg najciekawszych roślin przyprawowych stosowanych w kuchni węgierskiej. Zaczynając od alpinii lekarskiej, poprzez estragon, imbir i lubczyk, a na werbenie kończąc otrzymamy garść podstawowych informacji o danej roślinie i jej zastosowaniu, a ponadto dowiemy się jak wykorzystać ja w kuchni, dzięki zawartym przy jej opisie ciekawym recepturom. Ale to nie koniec, ta książka może zaoferować nam dużo więcej.Zawiera rozdział o historii przypraw, omawia takie kwestie jak ich przechowywanie i dawkowanie. Ponadto opisuje w jaki sposób własnoręcznie zakonserwować rośliny przyprawowe, jak stworzyć ciekawe mieszanki bez użycia konserwantów, a wszystko to przeplatane jest dużą ilością ciekawych przepisów.Warto ją mieć, ponieważ:omawia przyprawy, których często nie znamy w prosty sposób mówi o zastosowaniu danej roślinyzawiera receptury ciekawych mieszanek przyprawowychprzepisy na potrawy są bardzo dobrze dobrane