Wykonanie
Tym razem opowiem wam o książce przeznaczonej dla osób, które lubią kiedy ich jedzenie nieziemsko pachnie :) Jeżeli jesteście w tej grupie, ta książka z pewnością przypadnie wam do gustu!

Na 247 stronach omówiono krok po kroku szereg najciekawszych roślin
przyprawowych stosowanych w kuchni węgierskiej. Zaczynając od alpinii lekarskiej, poprzez
estragon,
imbir i
lubczyk, a na werbenie kończąc otrzymamy garść podstawowych informacji o danej roślinie i jej zastosowaniu, a ponadto dowiemy się jak wykorzystać ja w kuchni, dzięki zawartym przy jej opisie ciekawym recepturom. Ale to nie koniec, ta książka może zaoferować nam dużo więcej.Zawiera rozdział o historii przypraw, omawia takie kwestie jak ich przechowywanie i dawkowanie. Ponadto opisuje w jaki sposób własnoręcznie zakonserwować rośliny
przyprawowe, jak stworzyć ciekawe mieszanki bez użycia konserwantów, a wszystko to przeplatane jest dużą ilością ciekawych przepisów.Warto ją
mieć, ponieważ:omawia
przyprawy, których często nie znamy w prosty sposób
mówi o zastosowaniu danej roślinyzawiera receptury ciekawych mieszanek
przyprawowychprzepisy na potrawy są bardzo dobrze dobrane