ßßß Cookit - przepis na O kuchni "hiszpańskiej"

O kuchni "hiszpańskiej"

nazwa

Składniki

Wykonanie

Długo zbierałam się co tego wpisu. Długo bo właściwie nie wiedziałam co napisać. Szłam na te warsztaty pełna entuzjazmu i zapału ponieważ poprzednie, w Trójmieście, były wspaniałe . Intuicja podpowiadałam mi, że ciężko będzie komuś je przebić, ale wszystko jest przecież możliwe. Niestety, wypadło cieniutko . . .
Ja na kuchni hiszpańskiej bardzo mało się znam, ale miałam wrażenie, że człowiek prowadzący warsztaty też nie wie o niej zbyt wiele - zdaniem moim, i innych koleżanek, przynajmniej kilka rzeczy podczas gotowania powinno robić się zupełnie inaczej. Niczego ciekawego o kulinariach tego kraju na tym spotkaniu się nie dowiedziałam bo szef nie był chętny do rozmowy - ogólnie jakby łaskę robił, że w ogóle nas gości . . . Podzieleni na zespoły robiliśmy po jednym daniu każda grupa więc pracy tyle co nic . . .
Atmosfera była bardzo miła bo zebrało się sporo sympatycznych blogerek i było naprawdę przyjemnie, ale przecież zebraliśmy się tam w konkretnym celu . . . Cóż, sama restauracja Blue Cactus też mało mi się podoba - szczególnie sala środkowa, w której gotowaliśmy - ciemna taka i nie chciałabym w niej spędzić więcej czasu a skoro nie umieją także okazać odrobiny serdeczności gościom - bo przecież gośćmi właśnie byliśmy - to ja tam na pewno nie pójdę na obiad.
Dziękuję firmie Paclan za zaproszenie bo widziałam, że nasza opiekunka starała się bardzo żeby wszystko wypadło jak najlepiej. Spędziłam miło czas, zjadłam całkiem dobre rzeczy, które sobie ugotowaliśmy, ale niczego się nie nauczyłam więc czuję ogromny niedosyt. Dziękuję także wszystkim obecnym blogerom za miłe towarzystwo - lubię się z Wami spotykać przy garach :)
Niżej filmik nagrany przez organizatorów - cóż . . . . wbrew temu co mówi szef kuchni nie nauczyłam się wiele, żeby nie powiedzieć nic . . .
Źródło:http://smacznapyza.blogspot.com/2012/11/o-kuchni-hiszpanskiej.html