Wykonanie
Rzadko kiedy aż tak, ale jednak czasami zdarza mi się w kuchni bardzo improwizować. Tym razem zaszalałam z polędwiczką wieprzową .Przyznam szczerze, ale robiąc to danie, nie byłam pewna tego, czy da się to zjeść, ale dało, ba! powtórzę je jeszcze kiedyś :)A tak działałam: na rozgrzaną patelnię wlałam łyżkę
oliwy, wrzuciłam pokrojoną w
pióra czerwoną cebulę, wyłożyłam pokrojoną w plastry polędwiczkę. Chwilę się poddusiło i dodałam kilka czarnych
oliwek, pokrojone
suszone pomidory,
suszone śliwki i
morele.Następnie 2 łyżki
musztardy i pasty pomidorowej, dodałam
soli,
pieprzu, pod sam koniec około 100 ml
śmietanki 30% i posiekaną
pietruszkę.Całość zajęła mi może 20 minut, więc jest to idealny sposób na szybką ciepłą przekąskę!Wyszło pysznie - przenikające się smaki słodki i kwaśny idealnie współgrały z mięciutkim
mięsem, polecam spróbować!tak to wyglądało:SMACZNEGO!