ßßß
Składniki (2 porcje)2 , 5 łyżki nasion chia,1 szklanka mleka - zwykłego lub roślinnego,1 łyżeczka syropu z agawy, miodu lub ksylitolu,2 łyżki wiórków kokosowych,garść wybranych owoców - u mnie truskawki (około 10 sztuk).WykonanieNajlepiej przygotować pudding dzień wcześniej, żeby miał czas napęcznieć. Przy przygotowaniu polecam korzystanie ze słoika. Wsypujemy do niego nasiona i zalewamy mlekiem. Dodajemy wybrany "słodzik" - u mnie był to ksylitol i wiórki. Zakręcamy słoik i trzepiemy, tak żeby wszystko się dokładnie wymieszało. Pudding przelewamy do docelowych miseczek i wkładamy do lodówki na minimum 4-5 h, a najlepiej na całą noc.Owoce blendujemy na gładką masę - ja już ich nie słodziłam, bo same nasiona są jak dla mnie mocno słodkie. Wylewamy je powoli na nasz pudding. W ten sposób mamy gotowy deser:)