ßßß
Składniki:300g mąki z pełnego przemiału200g mąki pszennej luksusowej2 łyżeczki soli1 łyżeczka suchych drożdży1/2 łyżeczki cukru30g miękkiego masłaok. 350g letniej wodyObie mąki połączyć z drożdżami, cukrem i solą. Dodać masło oraz letnią wodę.Wyrobić gęste i lepkie ciasto.Gotowe ciasto przekładamy do, wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i otrębami, formy 30x10cm.Przykryć folią lub ściereczką i pozostawić na 1,5h.Piec w 200stopniach "góra-dół" przez ok. 40 minut, w zależności od mocy piekarnika. U mnie piekł się ok. 50minut. Bałam się, że dookoła się za bardzo spiekł, ale....wyszła fajna, lekko chrupiąca skórka.
Wystarczy posmarować masłem i gotowe :)Smacznego