Wykonanie
Wczoraj wieczorem naszła mnie ogromna ochota na zupę. Najlepiej na taką przy której nie muszę zbyt wiele robić. Zrobiłam więc zupę
pieczarkową. Dodałam do niej
roquefort, ponieważ lubię go najbardziej ze wszystkich intensywnych
serów. Ale jeśli macie inne swoje ulubione, śmiało można eksperymentować. Zupa miała być tylko dla mnie.. ale kiedy M. spróbował już nie oddał mi talerza. Zupa jest aromatyczna, dość gęsta i super prosta. Grzanki pasują do niej idealnie.
Składniki:1 l
bulionu500 g
pieczarekser roquefort- ilość wg gustu
sólpieprzpół szklanki
śmietany kremówkimasłogrzankiWykonanie:
Pieczarki obierz i pokrój w plastry. Podsmaż na
maśle aż zmiękną.
Bulion zagotuj i wrzuć do niego
pieczarki. Gotuj minutę i zmiksuj zupę. Do miseczki wlej kremówkę i dodaj do niej
ser. Wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek. Wlej
śmietanę i
ser do zupy. Wymieszaj i gotuj kilka minut. Przypraw
solą i
pieprzem. Podawaj z grzankami.Smacznego!