Wykonanie
Miałam ochotę pobawić się dzisiaj w kuchni i tak wyszły mi przepyszne, rozpływające się w ustach kruche, wiosenne kwiatuszki z
konfiturą. Zatem do
herbatki zjem sobie smaczne ciacho.

Składniki:- 2 szklanki
mąki krupczatki,- 0,5 szklanki
cukru,- 2 ugotowane
żółtka,- kostka
masła,- łyżeczka
proszku do pieczenia,- szczypta
soli,-
konfitura różana.Wykonanie:1.
Mąkę,
cukier,
sól oraz
proszek do pieczenia wysypuję na stolnicę. Dodaję posiekane
żółtka i po krojone
masło. Ciasto szybko zagniatam, owijam folią spoż ywcz ą i w kł adam do lodówki na m inimum 30. min.2. Ciasto wyciągam z lodówki, rozwałkowu ję i za pomocą wykrawa cza w kształcie kwiatka w ycinam
ciastka. Na środku każdego ciast ka robię szprycą kleksik z
konfitury.3.
Ciastka układam na wy łożonej papierem blaszce. Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C.