Wykonanie
Składniki(na 2 porcje)- 2 szklanki
wody (ok. 500 ml),- 12
truskawek (ok. 180g),- łyżka
żelatyny(ok. 10g),- 2 łyżeczki
cukru lub
ksylitolu (ok. 10g).Sposób przygotowania1. Gotujemy 6
truskawek w wodzie przez ok. 10 min. z dodatkiem
cukru lub
ksylitolu.2. Ugotowane
truskawki przecedzamy przez sito i zjadamy ;-)3. Do pucharków wrzucamy po 3
truskawki.4. Rozpuszczamy
żelatynę w truskawkowej wodzie.5. Zalewamy
truskawki galaretką.
Galaretka jest bogata w:-
żelatynę, która wspomaga funkcjonowanie stawów.Wartość odżywcza jednej porcji:Porcja waży: ok. 350 gEnergia: 62 , 7 kcal
Białko: 4,8 gTłuszcze: 0 , 4 gWęglowodany: 11 , 5 gBłonnik pokarmowy : 1 , 6 gSmacznego i zdrowegoTrójko lorowa Tęcza