Wykonanie
Jestem wielką fanką dyni i mogłabym jeść ją ciągle. Z jej przygotowaniem jest niestety sporo pracy ze względu na dosyć twardą skórę. Z tego powodu niezwykle ucieszyłam się, gdy pojawiła się mrożona
dynia w kostce. Dzięki temu oszczędzamy czas, ciesząc się jej cudownym smakiem! I dzisiaj mam dla Was przepis własnie z wykorzystaniem dyni i cudownego
jarmużu. W połączeniu z kremowym
mleczkiem kokosowym, tworzy naprawdę pyszny sos! Koniecznie musicie spróbować :)

składniki:3 porcje400 g ulubionego
makaronu200 g dyni100 g
jarmużu165 ml
mleczka kokosowegopapryka słodkapieprz cayennesól,
pieprzolej kokosowy lub rzepakowyPrzygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy
olej i przysmażamy
dynię razem z
przyprawami. Następnie dodajemy
jarmuż i gdy odrobinę zmięknie dodajemy
mleczko kokosowe i gotujemy około 5-7 minut. Dodajemy ugotowany
makaron, dokładnie mieszamy i gotowe!Właściwości odżywcze:porcja 290 gkalorie 270 kcal
białko 8 gtłuszcze 3 gwęglowodany 55 g


