Wykonanie
Dziś przepis na szybkie i proste śniadanie, oczywiście zrobione na parze. To są pierwsze moje
szparagi w tym roku, jako że zaraz zaczyna się na nie sezon, na pewno będzie ich więcej w nowych daniach. Jak widzicie w moich przepisach staram się gotować sezonowo i korzystać z danych produktów jak tylko pojawią się na targach i w sklepach.

Składniki :3 białe
szparagi30g
ryżu czerwonegogarść mikro liści
mizunykilka pestek
granatu
Ryż wsypujemy do pojemnika przeznaczonego do jego gotowania na parze. Jeżeli go nie macie w zestawie z parowarem, może to być pojemnik do przechowywania żywności, który jest odporny na wysokie temperatury.Zalewamy wrzątkiem
ryż i pojemnik na
wodę. Włączamy parowar na 25 minut.Białe
szparagi w odróżnieniu od zielonych obieramy. Wkładamy je do parowaru 10 minut po
ryżu, czyli jak na minutniku urządzenia do gotowania na parze będzie 15 minut do końca :)Po wyłączeniu urządzenia,
ryż odcedzamy,
szparagi kroimy na mniejsze kawałki, do tych składników dodajemy liście
mizuny i pestki
granatu.

Czekam na Wasze komentarze i uwagi.Pozdrawiam i smacznegoAdam