Wykonanie
Czujecie wiosnę? Ja tak!Zapraszam zatem na wiosennego grilla!Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować
mięso i ugrillować. Świetna z
sałatką z
pomidorów i
rukoli.

Składniki:marynata:2 łyżki
musztardy dijon2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki
majonezu2 łyżki
sosu słodko-kwaśnego1kg
wieprzowiny (
karkówka,
łopatka,
schab)Sposób przygotowania:Składniki marynaty:
musztardę,
majonez,
sos sojowy oraz słodko-kwaśny dokładnie łączymy.
Mięso obtaczamy z obu stron w marynacie. Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w lodówce na noc.
Mięso grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można je również panierować i smażyć jak tradycyjne
schabowe (należy jednak wcześniej zetrzeć z
mięsa nadmiar marynaty aby panierka dobrze się trzymała).