ßßß Cookit - przepis na Grillowana wieprzowina w marynacie

Grillowana wieprzowina w marynacie

nazwa

Wykonanie

Czujecie wiosnę? Ja tak!
Zapraszam zatem na wiosennego grilla!
Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli.
Składniki:
marynata:
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki majonezu
2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab)
Sposób przygotowania:
Składniki marynaty: musztardę, majonez, sos sojowy oraz słodko-kwaśny dokładnie łączymy. Mięso obtaczamy z obu stron w marynacie. Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w lodówce na noc.
Mięso grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można je również panierować i smażyć jak tradycyjne schabowe (należy jednak wcześniej zetrzeć z mięsa nadmiar marynaty aby panierka dobrze się trzymała).
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2016/04/grillowana-wieprzowina-w-marynacie.html