Wykonanie
Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione świeżymi warzywami i pełnym
białka tuńczykiem są zdrowa i smaczna propozycja dla dbających o dietę.

Składniki:3 pełnoziarniste placki tortillastrąk
czerwonej paprykiczerwona cebulasałataserek kanapkowy
śmietankowytuńczyk w sosie własnymSposób przygotowania:Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.Na placku rozsmarowujemy równą warstwę
serka kanapkowego. Układamy liście świeżej
sałaty, kawałki
tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie plasterki
czerwoną cebulę i
paprykę. Zawijamy jeden z
boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy
ostrym nożem na 5 kawałków.