ßßß Cookit - przepis na Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

nazwa

Wykonanie

Taką pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a połączenie kremowego serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym łososiem wyjątkowo udane.
Składniki:
6 skibek pumperniklu
250g kremowego serka kanapkowego
100g wędzonego łososia
6 jajek M
długi ogórek
szczypior
skórka z cytryny
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy.
Kremowy serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej cytryny oraz drobno posiekanym szczypiorem.
Skibki pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością kremowego serka z dodatkami i układamy po plasterku wędzonego łososia. Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu. Ogórka kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w jajko tworząc żagiel.
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2016/02/odeczki-z-pumperniklu-i-wedzonego-ososia.html