Wykonanie
Taką pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a połączenie kremowego
serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym
łososiem wyjątkowo udane.

Składniki:6 skibek pumperniklu250g kremowego
serka kanapkowego100g
wędzonego łososia6
jajek Mdługi
ogórekszczypiorskórka z cytrynySposób przygotowania:
Jajka gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy.Kremowy
serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej
cytryny oraz drobno posiekanym
szczypiorem.Skibki pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością kremowego
serka z dodatkami i układamy po plasterku
wędzonego łososia.
Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu.
Ogórka kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w
jajko tworząc żagiel.