Wykonanie
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i jak wiadomo w czasie ich
trwania wszystko na
stole obraca się wokół
jajka :) Podajemy je i na ciepło i na zimno i gotowane i smażone, faszerowane i w sosie i jeszcze inaczej :) Ja dziś proponuję
jajka w sosie andaluzyjskim. Sam sos, błyskawiczny w przygotowaniu, w smaku lekko pikantny, świetnie komponuje się nie tylko z
jajkiem, ale również pasuje idealnie z
wędliną czy
pieczonym mięsem. Polecam :)Składniki- 4
jajka- 4-5 łyżek
majonezu ( u mnie
majonez kremowy Folwark )- 1 kopiasta łyżka
keczupu- 2
papryki marynowane-
sól,
pieprz białyWykonanieJedną z
papryk kroję w drobniutką kosteczkę, drugą w cieniutkie paseczki.
Majonez mieszam z
keczupem dodaję
paprykę pokrojoną w kosteczkę, doprawiam do smaku
solą i
białym pieprzem.
Jajka gotuje na twardo, przekrawam na połówki i układam na talerzyku, zalewam przygotowanym sosem, z wierzchu układam paseczki
papryki. Podaje schłodzone.Smacznego :)