Wykonanie
Przepis dostałam już jakiś czas temu od koleżanki z pracy i właśnie na święta gościło na naszym
stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję.
Składniki :* jasny
biszkopt* puszka
brzoskwiń* 2 budynie
śmietankowe* 2
galaretki brzoskwiniowe* kostka
masłaPrzygotowanie :
Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć
brzoskwinie, dodać
wody do 1 litra i ugotować 2 budynie według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2
galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać
masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę
brzoskwinie. Masę wylać na połowę
biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać
cukrem pudrem bądź polać
czekoladową polewą.