Wykonanie
Lubicie koktajle? To bardzo prosty i szybki sposób na szybkie posiłki, które można zabrać ze sobą praktycznie wszędzie. U mnie szczególnie sprawdzają się po treningu, gdy potrzebuję szybko uzupełnić zapasy ene rgii :) Dziś mam dla Was moje ostatnie odkrycie kulinarne - koktajl z dodatkiem ma cy sproszkowanej. Korzeń maca posiada cenne wartości odżywcze, zwłaszcza cechuje go wysoka zawartoś węglowodanów i
białka. Zawiera znaczną ilość aminokwasów, w tym również egzogennych oraz kwasów tłuszczowych takich jak: kwas linolowy, kwas palmitynowy i kwas oleinowy. Do głównych zalet tej andyjskiej rośliny należy wysoka zawartość wapnia, potasu, żelaza i fosforu. Ze względu na korzystny profil odżywczy, korzeń macy polecany jest szczególnie osobom uprawiającym aktywny tryb życia, wzmacniając wytrzymałość i wydolność organizmu. Dlatego warto włączyć macę do codziennej diety :)przepis na jedną porcję
200ml
mleka ryżowegołyżeczka sproszkowanej macyśredni
bananszczypta
cynamonuDo naczynia blendera przełóż łyżeczkę sproszkowanej macy, średniego
banana pokrojonego na małe kawałki,
mleko ryżowe i szczyptę
cynamonu . C ałość zmiksuj dokładnie. Gotowy koktajl przelej do szklanki lub butelki.Smacznego :)