Sos z oliwy i aromatycznego, głęboko intensywnego octu balsamicznego z Modeny. Wspaniały do sałatki ze świeżego szpinaku!Składniki:2 pełne garście świeżego szpinaku baby1/2 pomidora malinow ego1,5 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka octu balsamicznego z Modenysólpieprz kolorowy świeżo rozbity w moździerzuPrzygotowanie:Listki szpinaku przekładamy do miseczki. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do szpinaku. Do małego słoiczka wlewamy olej, balsamico oraz przyprawy. Zakręcamy słoiczek, energicznie potrząsamy by składniki sosu dobrze się połączyły. Delikatnie polewamy przygotowanym sosem szpinak. Następnie delikatnie mieszamy składniki. Sałatka jest doskonałym dodatkiem do dań głównych np: pieczoną piersią z indyka - KLIK, ale także świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy.Smacznego :-)