Wykonanie
Małe co nieco na przekąskę.
Daktyle faszerowane
serem, owinięte
boczkiem i upieczone w piekarniku. Smaczny pomysł na domowe spotkanie. Można podać je ciepłe, można podać całkiem wystudzone - i takie i takie są smaczne. A poza tym, przygotowanie nie zajmie nam dużo czasu. Polecam!Wypatrzyłam takie
daktyle tutaj

składniki10 cienkich plastrów
boczku wędzonego, przekrojone na połowy20 szt
daktyli bez pestek
ser pleśniowy - dałam gorgonzolęwykałaczkiprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 190 stopni CZ
daktyle przekroić wzdłuż na pół. Otworzyć. Na połówce
daktyli położyć kawałek
sera, przykryć drugą połówką. Tak przygotowany
owoc owinąć w plasterek
boczku, spiąć wykałaczką. W ten sposób przygotować wszystkie
daktyle. Ułożyć na głębszej blaszce lub w naczyniu i wstawić do piekarnika.Piec 30 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż
boczek jest chrupki. W połowie pieczenia obrócić
daktyle aby upiekły się równomiernie. Smacznego!



