Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wielkanoc-
czekoladowe jajeczkaWielkanocny keks »Postanowiłam wypróbować przepis mojej babci,czyli
masło zmieszane z
solą jako dodatek do smażonego
śledzia.
Rybka świetna i delikatna.Składniki:
śledzie małe 2 kg ( po obcięciu głów i wyczyszczeniu jest koło 1400 g)
masło 200 g
sól pól łyżeczkiDodatkowo:ole do smażenia
mąka do obtoczeniaWykonanie:
Śledzie myjemy, obcinamy głowy i czyścimy z wnętrzności.
Masło musi być miękkie, dodajemy do niego
sól i mieszamy do połączenia. Każdego
śledzie umytego obsuszamy ręcznikiem papierowym.Łyżeczka nabieramy miękkie
masło i do środka do
śledzia wkładamy i rozprowadzamy po całości.
Śledzia obtaczamy w
mące i kładziemy na rozgrzana patelnie z tłuszczem. Smażymy po 3 minut z każdej strony( smażyłam dłużej bo chciałam by były rumiane).
Śledź jest niezwykle delikatny, a masełko z
solą nadało im wyrazistości :)
środa, 16 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter