ßßß Cookit - przepis na Śledzie z masłem

Śledzie z masłem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wielkanoc- czekoladowe jajeczka
Wielkanocny keks »
Postanowiłam wypróbować przepis mojej babci,czyli masło zmieszane z solą jako dodatek do smażonego śledzia. Rybka świetna i delikatna.
Składniki:
śledzie małe 2 kg ( po obcięciu głów i wyczyszczeniu jest koło 1400 g)
masło 200 g
sól pól łyżeczki
Dodatkowo:
ole do smażenia
mąka do obtoczenia
Wykonanie:
Śledzie myjemy, obcinamy głowy i czyścimy z wnętrzności. Masło musi być miękkie, dodajemy do niego sól i mieszamy do połączenia. Każdego śledzie umytego obsuszamy ręcznikiem papierowym.Łyżeczka nabieramy miękkie masło i do środka do śledzia wkładamy i rozprowadzamy po całości.Śledzia obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzana patelnie z tłuszczem. Smażymy po 3 minut z każdej strony( smażyłam dłużej bo chciałam by były rumiane).Śledź jest niezwykle delikatny, a masełko z solą nadało im wyrazistości :)
środa, 16 marca 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/03/Sledzie-z-maslem.html