ßßß
Cookit - przepis na Mielonka na kanapki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mielonka na kanapki
Składniki
Majeranek
Pieprz
Sól
Woda
Zioła prowansalskie
Żelatyna
Mięso mielone
Wykonanie
Mięsko
na kanapki z
szynkowaru
...pycha..około 1,2 kg
mięsa mielonego
sól
czosnkowa
pieprz
majeranek
zioła prowansalskie
1 -2 łyżeczki
żelatyny
około 50 ml
wody
Do
mięsa mielonego
dodać
przyprawy
i
wodę
, wyrobić
mięso
dłonią,aż
mięso
wchłonie
wodę
.Przełożyć do
szynkowaru
i zamknąć.Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Szynkowar
wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż
woda
zawrze. Następnie zamknięty
szynkowar
wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie
mięso
wyciągnąć z
szynkowaru
.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą
wodą
[
mięso
samo wyskoczy].
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2016/04/mielonka-na-kanapki.html
Przepisy powiązane
Domowa mielonka drobiowa
Mielonka domowej roboty
Kartacze podróż do smaków z dzieciństwa
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: domowa konserwa czosnkowa
Mielonka golonkowa z szynkowara
Składniki powiązane (0)