Wykonanie

Domowe
pieczywo najlepsze..takie tzn.podobne
bułki już piekłam , tym razem upiekłam
bagietki ..do ich wypieku wykorzystałam 3 rodzaje mąk..
mąkę pszenną, żytnią i orkiszową...mniam..polecam.20 g świeżych
drożdży1 łyżeczka
cukru1 szkl.
wody350 g
mąki tortowej Młynomag100 g
mąki orkiszowej jasnej Skworcu75 g
mąki chlebowej żytniej Młynomag1 łyżeczka
soli60 g rozpuszczonego
masłaWszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto przez 20 minut.
Potem przykryć miskę ściereczką i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Potem ciasto podzielić na 8-10 części, każdą część rozwałkować na cienki prostokąt i każdy z tych prostokątów zwijać w rulon.
Bułki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,przykryć ściereczką i zostawić na 1 godzinę. Naciąć
bułki na wierzchu przez całą długość niezbyt głęboko (tak z 5 mm) i posmarować
olejem. Piec przez 20 minut w 220 stopniach.




