Wykonanie
Rogale francuskie po podgrzaniu w piekarniku robią się cudownie mięciutkie i jeśli nadziejemy je kremową jajecznicą z
serem i
szczypiorkiem, to mamy śniadanie iście królewskie.Polecam podać
croissanty ze świeżo wyciśniętym
sokiem pomarańczowym.Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki na 2 osoby:odrobina
mleka lub
masła4
jajka2 łyżki przetartego na tarce
sera (u mnie
cheddar)2 łyżki drobniutko pokrojonego
szczypiorkusólWykonanie:1. Na czas przygotowywania jajecznicy wstaw
rogale do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Uważaj, żeby się nie przypiekły.2. Zrób jajecznicę na
maśle lub odrobinie
mleka.3. Kiedy
jajka będą prawie ścięte dodaj do nich
sól,
ser i
szczypiorek. Wymieszaj i potrzymaj patelnię na ogniu jeszcze przez moment.4. Zrób kieszonki w ciepłych rogalach i nadziej je jajecznicą.5. Podawaj natychmiast.Smacznego :)