ßßß Cookit - przepis na ROGALE FRANCUSKIE Z SEROWĄ JAJECZNICĄ

ROGALE FRANCUSKIE Z SEROWĄ JAJECZNICĄ

nazwa

Wykonanie

Rogale francuskie po podgrzaniu w piekarniku robią się cudownie mięciutkie i jeśli nadziejemy je kremową jajecznicą z serem i szczypiorkiem, to mamy śniadanie iście królewskie.
Polecam podać croissanty ze świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki na 2 osoby:
odrobina mleka lub masła
4 jajka
2 łyżki przetartego na tarce sera (u mnie cheddar)
2 łyżki drobniutko pokrojonego szczypiorku
sól
Wykonanie:
1. Na czas przygotowywania jajecznicy wstaw rogale do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Uważaj, żeby się nie przypiekły.
2. Zrób jajecznicę na maśle lub odrobinie mleka.
3. Kiedy jajka będą prawie ścięte dodaj do nich sól, ser i szczypiorek. Wymieszaj i potrzymaj patelnię na ogniu jeszcze przez moment.
4. Zrób kieszonki w ciepłych rogalach i nadziej je jajecznicą.
5. Podawaj natychmiast.
Smacznego :)
Źródło:http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2016/02/rogale-francuskie-z-serowa-jajecznica.html