ßßß Cookit - przepis na Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marcin Szczepański
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia północnoamerykańska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
8 cienkich plasterków bekonu
8 kromek żytniego chleba tostowego
2 szklanki startego ostrego sera cheddar
8 cząstek pomidora (bez nasionek
osączonych z soku na papierowym ręczniku)
4 łyżki majonezu
Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - sposób przygotowania: Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Cztery kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmaruj majonezem. Rozgrzej dwie duże patelnie. Na każdej ułóż po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciąż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj resztą majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940055/smazone sandwicze z bekonem i pomidorami/p