Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor p.jola1.5Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)2 truskawki2 owoce liczigarść sałaty z roszponką i radicchio&; 65279;1 łyżka oliwa z oliwek1 łyżeczka octu balsamicznego1/2 op. sosu sałatkowegokoperkowego Fit upSałatka z liczi i truskawkami - sposób przygotowania: 65279;; Sałaty z torebki rozrzucamy na talerzu. Umyte truskawki kroimy w plastry i układamy na talerzu. Owoce liczi wyjmujemy z osłonek, usuwamy pestkę i kroimy, układamy na truskawkach. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, w którym są prażone ziarna soi i słonecznika.&Liczimniej więcej od listopada do stycznia). Niekiedy, w sklepach z egzotyczną żywnością, można zdobyć suszone liczi. Uwaga: Świeże liczi są bardzo nietrwałe, jeśli nie będą przechowywane w chłodzie, zepsują się już po 2-3 dniach. Sałatka z liczi i truskawkamiOwoce w syropie (deser wietnamski) Sorbet