ßßß Cookit - przepis na Cake popsy

Cake popsy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Cake popsy - składniki:
300 g pokruszonego ciasta
100 g serka mascarpone
4 łyżki nutelli
200 g białej czekolady
50 g pyłu z liofilizowanych wiśni
łyżka oleju
Cake popsy - sposób przygotowania: Mascarpone wymieszać z nutellą. Pokruszone ciasto dokładnie wymieszać z kremem. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Czekoladę roztopić z 1 łyżką oleju w kąpieli wodnej. Cake popsy wyjąć z zamrażarki. Końcówkę patyczka zanurzyć w czekoladzie i natychmiast wetknąć środek kulki, dochodząc mniej więcej do jej połowy. Poukładać je na blaszce patyczkami do góry i znów schłodzić przez 15 minut. Resztę czekolady wymieszać porządnie z wiśniami. Wyjąć z zamrażarki, zanurzać w roztopionej czekoladzie. Poczekać aż ostygną, przechowywać w lodówce.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343414/cake popsy/p