Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Cake popsy - składniki:300 g pokruszonego ciasta100 g
serka mascarpone4 łyżki nutelli200 g
białej czekolady50 g pyłu z liofilizowanych
wiśniłyżka
olejuCake popsy - sposób przygotowania:
Mascarpone wymieszać z nutellą. Pokruszone ciasto dokładnie wymieszać z kremem. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając kawałki ciasta wielkości
orzecha włoskiego, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut.
Czekoladę roztopić z 1 łyżką
oleju w kąpieli
wodnej.
Cake popsy wyjąć z zamrażarki. Końcówkę patyczka zanurzyć w
czekoladzie i natychmiast wetknąć środek kulki, dochodząc mniej więcej do jej połowy. Poukładać je na blaszce patyczkami do góry i znów schłodzić przez 15 minut. Resztę
czekolady wymieszać porządnie z
wiśniami. Wyjąć z zamrażarki, zanurzać w roztopionej
czekoladzie. Poczekać aż ostygną, przechowywać w lodówce.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu