Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!LandrynkiAutor
Maria Szkop

Fot. Agata Jakubowska / AGPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Landrynki - składniki:Na ok. 850 g landrynek:400 g
cukru600 g
syropu kukurydzianego1 łyżeczka ulubionego aromatuewentualnie 1 łyżeczka
barwnika spożywczego - czerwony lub brązowy dla wzmocnienia barwy
cukierkówLandrynki - sposób przygotowania: Zagotowujemy
cukier i
syrop, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy aromat oraz barwnik, szybko mieszamy i wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy masa całkiem stwardnieje, rozłupujemy ją na mniejsze kawałki. Landrynki przechowujemy w hermetycznym pojemniku.Jak zrobić świąteczne pierniczki?

wykonać np. piernikową chatkę. W środku pierniczków należy wyciąć otwór (ale nie za duży, by brzegi nie były zbyt cienkie). Pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. W foliowym worku wałkiem tłuczemy na drobne kawałki landrynki, którymi hojnie wypełniamy otwory w pierniczkachHiszpania (nie)odkryta

żucia, landrynki . Trochę
alkoholowe, ale w
sumie zrównoważone, łatwe w piciu. Czyli takie, jakie rosé powinno być. Czerwone: Rectoral de Amandi 2009 (5,50 ). Niesamowicie
owocowe,
wiśniowo-
czereśniowe, z delikatną nutą pestek
wiśni. W ustach przyjemne, miękkie, ak-samitne, bardzo łatwe w piciuDomowe łakocie

. Garnek MG
HOME Tamiz w okazje.info W naszym serwisie znajdziecie również przepisy na karmelki melasowe oraz landrynki z dodatkiem
syropu kukurydzianego (można go kupić w niektórych delikatesach oraz sklepach z produktami z różnych stron świata). Słone karmelki z
migdałami 2Słodkie prezenty

nich drewnianą wykałaczką dziurki (jeśli pierniczki mają wisieć na choince). Ba! Można zrobić z nich nawet witrażyki. Przed pieczeniem wykrawamy w pierniku otwór I wsypujemy do niego, z górką pokruszone landrynki . Całość upiec na blaszce wyłożonej pergaminem, lub papierem do pieczenia w 180 stopniachPierniczkowe ABC

. landrynkę, która pod wpływem temperatury rozpuszcza się i tworzy piękny i efektowny witrażyk. Dzisiaj oczywiście rodzajów pierników jest całe mnóstwo - od wspomnianych katarzynek, po miękkie, nadziewane
marmoladą, oblane
czekoladą lub glazurowane
ciastka. Przygotowanie wypieków może różnić się stopniemWięcej o Landrynki