ßßß Cookit - przepis na Landrynki

Landrynki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Landrynki
Autor Maria Szkop
Fot. Agata Jakubowska / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Landrynki - składniki:
Na ok. 850 g landrynek:
400 g cukru
600 g syropu kukurydzianego
1 łyżeczka ulubionego aromatu
ewentualnie 1 łyżeczka barwnika spożywczego - czerwony lub brązowy dla wzmocnienia barwy cukierków
Landrynki - sposób przygotowania: Zagotowujemy cukier i syrop, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy aromat oraz barwnik, szybko mieszamy i wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy masa całkiem stwardnieje, rozłupujemy ją na mniejsze kawałki. Landrynki przechowujemy w hermetycznym pojemniku.
Jak zrobić świąteczne pierniczki?
wykonać np. piernikową chatkę. W środku pierniczków należy wyciąć otwór (ale nie za duży, by brzegi nie były zbyt cienkie). Pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. W foliowym worku wałkiem tłuczemy na drobne kawałki landrynki, którymi hojnie wypełniamy otwory w pierniczkach
Hiszpania (nie)odkryta
żucia, landrynki . Trochę alkoholowe, ale w sumie zrównoważone, łatwe w piciu. Czyli takie, jakie rosé powinno być. Czerwone: Rectoral de Amandi 2009 (5,50 ). Niesamowicie owocowe, wiśniowo-czereśniowe, z delikatną nutą pestek wiśni. W ustach przyjemne, miękkie, ak-samitne, bardzo łatwe w piciu
Domowe łakocie
. Garnek MG HOME Tamiz w okazje.info W naszym serwisie znajdziecie również przepisy na karmelki melasowe oraz landrynki z dodatkiem syropu kukurydzianego (można go kupić w niektórych delikatesach oraz sklepach z produktami z różnych stron świata). Słone karmelki z migdałami 2
Słodkie prezenty
nich drewnianą wykałaczką dziurki (jeśli pierniczki mają wisieć na choince). Ba! Można zrobić z nich nawet witrażyki. Przed pieczeniem wykrawamy w pierniku otwór I wsypujemy do niego, z górką pokruszone landrynki . Całość upiec na blaszce wyłożonej pergaminem, lub papierem do pieczenia w 180 stopniach
Pierniczkowe ABC
. landrynkę, która pod wpływem temperatury rozpuszcza się i tworzy piękny i efektowny witrażyk. Dzisiaj oczywiście rodzajów pierników jest całe mnóstwo - od wspomnianych katarzynek, po miękkie, nadziewane marmoladą, oblane czekoladą lub glazurowane ciastka. Przygotowanie wypieków może różnić się stopniem
Więcej o Landrynki
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939741/landrynki/p