Wykonanie
Wiśniowa frużelina tak mi zasmakowała, że postanowiłam także zrobić frużelinę
malinową, która posłużyła mi, jako główny element do masy tortowej, o której będziecie mogli przeczytać już niebawem.

Potrzebne składniki:1/2 kg
malin3 łyżeczki
żelatyny1/4 szklanki
wody3/4 szklanki
cukru1 łyżka
soku z cytryny2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej rozpuszczone w łyżce
wodySposób wykonania:
Maliny wsypujemy do garnka, dodajemy
wodę,
sok z cytryny,
cukier. Gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy 2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 1 łyżce
wody. Gotujemy.3 łyżeczki
żelatyny rozpuszczamy w wodzie. Podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. Dodajemy do frużeliny, chwilę gotujemy.Następnie frużelinę przecedzamy przez sitko,aby pozbyć się pestek. Zostawiamy do wystygnięcia.Smacznego !