Warto stworzyć własne, domowe musli, idealnie nadaje się na śniadanie. Duża porcja witamin i energii na cały dzień. Polecam. Doskonale nadaje się na prezent :) Autorką przepisu jest Ulrika Davidsson.Składniki: 1 dl= 100ml patrz tu1½ dl orzechów nerkowc a1½ dl orzechów włoskich2 dl orzechów brazylijskich1 łyżka cynamonu1 łyżeczka kardamonu2 łyżki płynącego miodu1 dl nasion słonecznika1 dl siemienia lnianego1 dl nasion dyni1 dl płatkówkokosowychszczypta soliSposób przygotowania:Zmiksuj orzechy w robocie kuchennym. Podsmaż kilka minut na suchej patelni, aż złapią kolor. Dorzuć cynamon, kardamon i miód. Wymieszaj. Całość wysyp na papier kuchenny. Nast ępnie n a tej samej suchej patelni podsmaż słonecznik, siemię lniane i dynię. Dorzuć wiórki kokosowe i sól. Wymieszaj. Całość wysyp na papier kuchenny i delikatnie wymieszaj z orzechami. Pozwól musli wystygnąć. Następnie przełóż całość do słoika 0,75 l. I szczelnie zamknij. N a 1 porcję używaj ok ½ dl musli. Podawaj z jogurtem naturalnym. Na zdrowie!