Kocham śliwki. Babeczki ze śliwkami na kruchym spodzie z serkiem rmascarpone i bezową pianką są obłędne.Składniki:kilka śliwekkruche ciastomałe opakowanie serka mascarpone2 jajkałyżka mąki pszennejłyżka mąki ziemniaczanejłyżeczka cukrumasłoForemki wysmarujcie masłem (ja mam ceramiczne, więc dodatkowo posypuję tartą bułką, żeby ciasto nie przywierało). Rozwałkujcie cienko kruche ciasto i wyłóżcie nim foremki.Mascarpone ubijcie z żółtkami i łyżką mąki pszennej. Dodałam odrobinę wanilii do smaku. Białka ubijcie na pianę. Pod koniec dodajcie mąkę ziemniaczaną i cukier.Na kruche ciasto wyłóżcie masę z serka mascarpone. Śliwki przekrójcie na pół i udekorujcie babeczki.Zapiekajcie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min. Po tym czasie na babeczki wyłóżcie pianę z białek. Zapiekajcie jeszcze 20 min. Ostatnie 10 minut pieczcie babeczki w temperaturze 200 stopni.