Wykonanie
pełnoziarniste kluski leniwe z
migdałami,
nektarynką i
musem jabłkowym,
kawa z mlekiemwholemeal lazy dumplings with almonds, nectarine and apple mousse, coffee with milkPrzepis /1porcja/- 175g
serka naturalnego- 1/2 szklanki
mąki razowej- 1 łyżeczka
syropu z agawyMieszamy razem wszystkie składniki. Następnie wykładamy ciasto na obsypaną
mąką stolnicę, formujemy paseczki, które lekko spłaszczamy i kroimy na prostokąty. Wrzucamy kluski na gotującą się
wodę i czekamy kilka minut od momentu ich wypłynięcia.Z fotografowania dzisiaj nic nie wyszło (tak, jednak zakupy, ha!), aczkolwiek zamieściłam opis jedzenia *który jeszcze aktualizuję*.Hej, chodź, moja Twiggy. Filigranowa, z dużymi oczami, glanami, prostymi sukienkami i marzeniem doczepianych zielonych dredów, tak o mnie mówisz. Eksperymentując z kolejnymi przekłuciami i farbami, patrzę w lustro, poznaję. Chyba czas zapuścić włosy. Albo ściąć je do czubków.I zapomniałabym, że jest to pierwszy wpis sierpniowy. To już, czy to dopiero?Zeszłego lata jeszcze dwa dni przed rozpoczęciem roku szkolnego nie wiedziałam, do jakiej szkoły
będę chodzić. Uroki przeprowadzek. Tym razem nie chcę rozgardiaszu, chcę wkroczyć w ten nowy rok szkolny ze spokojem. Może to też mój perfekcjonizm.Bądź i wyglądaj, z kamienną twarzą, dziewczyno.Tymczasem doszedł do mnie spóźniony prezent imieninowy: Stwierdzam, że te spóźnione bywają najlepsze.Wazonik, kosmetyczka, książka z jakimś tysiącem przepisów na
makarony i szkatułka, w której skryję kolejne swoje sekrety. Dziękuję.